Biologische zalm met avocado

Bewolking
Ingrediënten: liefst zoveel mogelijk biologisch

– 250 gram Romeinse sla
– 1 komkommer
– 1 avocado
– 300 gram zalmfilet
– 1 eetlepel mayonaise,
– 1 eetlepel appelazijn
– 1 theelepel wasabi
– 1 theelepel sojasaus
– 1 eetlepel olijfolie
–   beetje peper

Bereidingswijze :

  1. Snijd de Romaine sla in stukken en doe deze in een grote kom.
  2. Snijd de komkommer in dunne schijfjes en voeg ze toe aan de sla.
  3. Neem de avocado en snij deze doormidden en verwijder de pit. Neem een lepel en schep het vruchtvlees uit de schil en voeg deze in stukjes bij de sla en komkommer.
  4. De sla dressing is als volgt: doe  1 flinke eetlepel mayonaise in een kommetje, samen met 1 eetlepel wasabi,etlepel appelazijn en meng dit op tot een sausje. Deze mag door de sla worden gemengd.
  5. Verdeel de salade met de komkommer en avocado over de borden.
  6. Zet dan een klein steelpannetje op het vuur met een heel klein beetje olijfolie op een halfzacht vuur. Nadat de olie verhit is kan de zalm erin. Schep deze regelmatig om met een spatel en doe er peper naar smaak overeen. Als de zalm gaar is kan hij verdeeld worden over de borden in stukken.  Beetje sojasaus eroverheen en klaar. Eet smakelijk!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen