Zoete aardappel salade met geitenkaas en walnoten

Biologische zoete aardappel salade met geitenkaas en walnoten.
Voor 4 personen en ingrediënten zoveel mogelijk biologisch!

Lekker biologisch
  • 2 middelgrote zoete aardappel
  • 150 gram veldsla
  • 10 Cherry tomaten
  • 100 gr geitenkaas
  • circa 10 walnoten
  • Olijfolie
  • 2 tl cayennepeper
Voor de dressing
  • 3el (basilicum) olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 citroen
  • 1-2 el witte wijn azijn
  • peper
Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. Spreid de zoete aardappelblokjes uit op de bakplaat, besprenkel met wat olie en met de cayennepeper naar smaak, hussel even goed door. Schuif de bakplaat nu de warme oven in en rooster de aardappel gaar in 30 minuten.

3. Meng alvast de veldsla in de grote schaal met de geitenkaas, walnoten en tomaten en voeg de dressing toe. Peper naar smaak.

4. Brokkel de geitenkaas en meng deze door de groene salade.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de zoete aardappel afkoelen. Schep deze door de salade heen en de zoete aardappel salade met walnoten is klaar! Alles weer gezond en lekker!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen