De herfst is weer aangebroken en de eerste bladeren vallen van de bomen. Om de straten netjes en veilig te houden, plaatst de gemeente bladkorven waar bewoners hun gevallen bladeren in kunnen gooien. De gemeente begint in oktober met het ruimen van bladeren.
Herfstbladeren
In de wijken en dorpen staan vanaf oktober weer bladkorven. Heeft u gevallen bladeren in uw tuin of op de stoep? Verzamel ze dan en gooi ze in de korf. Als de korf vol is, mag u de bladeren netjes in een stapel naast de korf leggen. Dit jaar zijn de bladkorven opnieuw verdeeld over de gemeente, zodat iedereen er gebruik van kan maken.
Bladkorf in de buurt
Staat er bij u geen bladkorf? U kunt de bladeren bij elkaar vegen en een melding maken via de Fixi app. De gemeente komt de bladeren dan ophalen. Een andere optie is om de bladeren in uw GFT-container te doen of ze zelf naar de milieustraat te brengen.
Bladmulch
Wist u dat de gemeente van bladeren een natuurlijke compost maakt, genaamd bladmulch? Dit is een voedzame stof voor planten en bloemen. Daarnaast laten we op sommige plekken bewust de bladeren liggen, omdat dit goed is voor de bodem. Bovendien bieden de bladeren een schuilplaats voor kleine dieren zoals egeltjes en insecten.
Bladruimen
Een groene omgeving is belangrijk voor mens en natuur. Het helpt ons ontspannen, beschermt tegen extreme hitte en zorgt dat regenwater beter weg kan zakken in de bodem. De gemeente Tilburg zet zich in voor een gezonde en groene leefomgeving waar mensen, dieren en planten samen kunnen leven.
Groenaannemers
De groenaannemers gaan door met bladruimen tot januari. Voor de kerst worden de meeste bladkorven opgeruimd om schade door vuurwerk te voorkomen.