Boekweitpannen koeken met banaan

Boekweit pannen koeken met banaan

Gezonde recepten waar je niet dik van wordt.
Pannenkoeken gebaseerd op boekweitmeel heeft een aantal hele grote voordelen boven de traditionele pannenkoek. Boekweitpannenkoeken hebben namelijk een veel lagere Glycemische Index, dus gaat je bloedsuikerspiegel niet direct pielen na het eten van een paar pannenkoeken. Uiteindelijk is dit een hele goede oplossing als je pannenkoekliefhebber bent, maar toch af wilt vallen.

Wat heb je nodig:

– Frambozen, aardbeien en/of bosbessen
– 2 bananen
– Kokosolie (eventueel roomboter)
– Klein beetje Baksoda
– Zeezout
– 3 eieren
– 4 deciliter amandelmelk of gewoon water
– 200 gram boekweitmeel (natuurwinkel)

banaan

De werkwijze:

Doe de eieren, het zout, de bak soda, het water of amandelmelk, en het boekweitmeel in een pan en meng dit goed tot een glad beslag.
Pel de bananen en snij deze in plakjes. Leg ze aan de kant.
Zet de koekenpan op het vuur, samen met de kokosolie of de roomboter
Doe een klein beetje beslag in de pan, totdat de hele bodem bedekt is. Leg hier wat plakjes banaan op, en doe hier nog een laagje beslag overheen.
Bak de boekweit pannenkoek aan beide zijden goudbruin op een middelhoog vuur.
Eet de pannenkoeken samen met het vruchten. Eventueel kun je nog wat kaneel toevoegen.

Tip: Lekker met verschillende soorten fruit is lekkerste.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen