Bomen maken plaats voor nieuwbouw in Archimedesstraat

Bouw Breda

Aan de Archimedesstraat in Breda komt een nieuwe woonwijk. Zoals het project zelf zegt: “Het beste woonidee van Breda; Eureka!” In de nieuwbouwwijk komen 307 woningen, met een variatie aan soort en prijsklasse. Zo wordt dit een inclusieve wijk waar iedereen een plekje kan vinden.

Woningen

Het bouwproject Eureka bestaat uit vier verschillende onderdelen. Ieder onderdeel wordt een eigen woonblok. Uniek van de andere delen maar wel samen een geheel vormend. De huizen worden volledig gasloos en er is oog voor duurzame keuzes

Het eerste deel is Central. Hier komen 78 koopappartementen en 76 huurwoningen. Dit plan is momenteel in de verkoopfase. De overige drie delen komen in latere fases aan de orde. Zo krijgt het plan District 63 koopwoningen, Village 55 en Square 35 koophuizen.

Voorzieningen

De woonwijk zal van alle gemakken voorzien zijn. Het ligt vlak bij het Linie park, maar zal zelf ook voorzien zijn van genoeg groen. Zo komt er een eigen park in de woonwijk, waar volop natuur zal zijn.

Naast de aandacht voor groen, is er ook aandacht voor rust. De wijk wordt autoluw, waarbij fietsers en wandelaars alle ruimte krijgen. In het park gedeelte, dat alle onderdelen van de wijk omarmd, zullen geen auto’s kunnen komen. De wijk wordt grotendeels autovrij.

Om de auto’s uit de wijk te houden, zijn er specifieke parkeerplaatsen bedacht. Zo krijgen bewoners privéruimte om de auto te parkeren. Daarnaast zal er op een binnenplaats parkeerruimte zijn.

Plan

Het bouwproject is onderdeel van een groter plan, namelijk Crossmark Breda. Dit plan geeft een nieuwe kijk op het gebied in Breda Noord. Een poos geleden is de sloop van het project begonnen. Het Euretco gebouw werd neergehaald en maakte plaats voor een ruime bouwlocatie.

Inmiddels is in januari de echt verkoop van fase 1 van start gegaan en zijn veel huizen al verkocht. Het is de bedoeling om in het voorjaar te starten met de bouw van de woningen. Er is een geschatte bouwtijd van twee jaar. Dit betekent dat de eerste huizen tegen de herfst van 2024 worden opgeleverd.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen