spot_imgspot_img

Boomactivisten autofabriek VDL Nedcar krijgen proviand

Sinds vrijdagochtend hebben boomactivisten het Sterrebos bezet naast autofabriek VDL Nedcar bij het Limburgse Born. Actievoerders bezetten het Sterrebos bij VDL Nedcar uit protest tegen bomenkap.

VDL Nedcar

Activisten hebben een bos bezet naast autofabriek VDL Nedcar bij Born (Limburg). Ze klommen met touwen in bomen in installeerden zich daar met hangmatten. De actie werd georganiseerd om het bos te beschermen tegen de geplande kap door autofabriek VDL Nedcar.

Sterrebos

Activisten in het Sterrebos krijgen van mede-demonstranten voedselpakketten overhandigd. De actie is georganiseerd om het bos te beschermen tegen de geplande kap door autofabriek VDL Nedcar.

Toegangswegen naar het bos toe zijn geblokkeerd. Maar toch wisten vannacht twee nieuwe activisten het bos in te komen en in bomen te klimmen.

Beveiliging

Daarom worden er vandaag hekken geplaatst om het bos heen. Het gaat om privé terrein van VDL Nedcar en zij willen niet dat de actie zich verder uitbreidt. Politie en ingehuurde beveiligers zorgen er voor dat niemand het bos in kan komen.

VDL Nedcar is van plan om zeven hectare bomen met de grond gelijk te maken voor de uitbreiding van de productiehallen. Activisten in bos bij VDL Nedcar geven niet op!

De bezetters van het Sterrebos bij VDL Nedcar bij het Limburgse Born blijven. Ze trotseren de storm, laat hun woordvoerster maandagochtend weten.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img