spot_img

Bouw 53 sociale huurwoningen aan Stationslaan in Breda

De gemeente Breda en woningcorporatie Alwel hebben de haalbaarheidsstudie voor de bouw van 53 sociale huurwoningen aan de Stationslaan positief afgerond. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van de voormalige ‘Harley’-locatie.

Harleyshop

Woningcorporatie Alwel wil voormalige Harleyshop aan de noordkant van de Stationslaan herontwikkelen. Het gaat om maximaal 53 sociale huurwoningen: 38 woningen met een oppervlakte van 50 m2 en 15 met een oppervlakte van 70 m2. Alwel en de gemeente Breda werkten sinds juni 2018 aan het haalbaarheidsonderzoek naar de ruimtelijke mogelijkheden voor de bouw van deze sociale huurwoningen. Nu dit onderzoek positief is afgerond, starten Alwel en de gemeente Breda de bestemmingsplanprocedure.

Mooie mix van woningen

“Ik ben enorm blij dat we samen met Alwel de volgende stap in de ontwikkeling van deze 53 sociale huurwoningen kunnen gaan zetten”, aldus wethouder Tim van het Hof. “Een mooi plan op een mooie locatie de Bredase spoorzone, op een steenworp afstand van het centrum van Breda en van het station.

Het project draagt bij aan de mooie mix van woningen in het gebied, samen met bijvoorbeeld Eureka en de woningen in Drie Hoefijzers noord. Goed ook om te zien dat in het ontwerp veel aandacht is besteed aan zaken als energie, groen en mobiliteit. En nu willen we de vaart erin houden door ervoor te zorgen dat voor 1 juni aanstaande het bestemmingsplan ter inzage ligt. Ik kijk nu al uit naar het moment dat de eerste schop de grond in kan”

Leefbaar en duurzaam

Jos Hendrickx, vestigingsmanager van Alwel geeft aan: ”We bouwen hier betaalbare woningen voor 1 en 2 persoons huishoudens. Zo dragen we ons steentje bij aan het tegengaan van de krapte op de woningmarkt. We zijn al 10 jaar aan de slag in de wijk Linie. Deze nieuwbouw past in de visie van een leefbare en duurzame wijk.

Een deel van de oude gebouwen gaan we gebruiken in het nieuwe woongebouw. Zo blijft de karakteristieke muur bijvoorbeeld deels staan. Sinds maart 2021 betrekken we de omgeving bij de plannen. Zij hebben ons al veel nuttige tips gegeven.”

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen