spot_img

Bouw City Campus Breda weer stap dichterbij

Er zijn in Breda al vaker ideeën naar voren gekomen voor een Campus. Om verschillende redenen zijn deze plannen nooit van de grond gekomen, maar binnenkort verandert dit. Inmiddels zijn de laatste obstakels uit de weg en kan het project Breda City Campus van start gaan. Het Amrâth Hotel Brabant aan de Heerbaan maakt ruimte voor een grote campus voorziening.

Plannen

Vanaf 2018 zijn de eerste plannen al gemaakt. In eerste instantie paste het idee van een campus niet binnen het bestemmingsplan van het gebied. Toch paste dit wel bij de bredere visie van Breda. Waar de focus ligt op een aantrekkelijk pand met goede verblijfskwaliteit en uitstraling. College Breda heeft dan ook uiteindelijk besloten akkoord te gaan met het plan.

Gebouwen

Het bouwproject zal 671 woningruimtes opleveren. Het zal hierbij gaan om zowel korte en lange termijn woningen. Naast de woonvoorzieningen komt er ongeveer 850 vierkante meter vrij voor kantoren.

Huisvesting

Er zal een ruim aanbod aan verblijfsmogelijkheden komen voor de woningen. Zo is het mogelijk om zowel op korte termijn als op lange termijn een appartement te huren. De minimale verblijfperiode zal een week betreffen en bewoners kunnen tot maximaal 2 jaar blijven. Omdat de campus bedoeld is voor studenten en medisch personeel is voor deze vorm van huisvesting gekozen. Zo kunnen mensen afhankelijk van hun situatie voor een specifieke periode bij de City Campus terecht.

Kantoren en Overige Ruimte

De rest van de City Campus zal benut worden als kantoorruimte. Zo komt er 850 m2 vrij voor verschillende kantoren. Op dit moment wordt de locatie al gebruikt als kantoorruimte, de nieuwe plannen vervangen deze ruimte dan ook.

De locatie zal zowel voorzien worden van fietsenstallingen en parkeerruimte. Zo komt er een overdekte parkeerplaats waar zowel auto’s als fietsen de ruimte krijgen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen