Braakliggend stuk grond aan de Dorstseweg in Bavel

Braakliggend stuk grond aan de Dorstseweg in Bavel
© Nieuws Vandaag

Bavel – Op de locatie van het voormalige kinderdagverblijf Krokofant aan de Dorstseweg 9 in Bavel. Het bedrijfspand is na een flinke brand gesloopt en momenteel ligt er een braakliggend stuk grond met bouwhekken die zijn omgewaaid door de extreme weersomstandigheden.

Braakliggend stuk grond

Maar er zijn plannen om op deze locatie nieuwe woningen te bouwen. Op dinsdagavond 26 juli 2022 vond er een informatiebijeenkomst plaats in Korenmolen De Hoop om deze plannen te presenteren aan de buurtbewoners. Na deze bijeenkomst kregen geïnteresseerden de mogelijkheid om online te reageren op het plan.

Dorstseweg in Bavel

Met de verzamelde input van de buurtbewoners en andere geïnteresseerden wordt het ontwerp voor de Dorstseweg in Bavel verder uitgewerkt, in samenspraak met de gemeente. Naar verwachting zal het ontwerpplan medio 2023 definitief worden.

Braakliggend stuk grond
© Nieuws Vandaag

Daarna volgt de volgende stap in het proces: het vaststellen van het bestemmingsplan. Dit plan zorgt ervoor dat het ontwerp planologisch-juridisch mogelijk wordt gemaakt. Het bestemmingsplan wordt via de gebruikelijke wijze van de gemeente openbaar gemaakt en ter inzage gelegd. Bij het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan zal een nieuwe inloopbijeenkomst worden georganiseerd.

Woonomgeving

De nieuwbouwplannen op de locatie van het voormalige kinderdagverblijf bieden een mooie kans voor de dorpsbewoners om invloed uit te oefenen op de toekomstige ontwikkeling van hun woonomgeving. We kijken dan ook uit naar de verdere ontwikkelingen op deze locatie en houden u op de hoogte.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.4 °
70 %
7.2kmh
75 %
do
15 °
vr
13 °
za
12 °
zo
8 °
ma
8 °

Gerelateerde artikelen