Brabanders moeten de Rith gaan ontdekken bij Breda

Bewolking

Vandaag was er een feestelijke opening van een nieuw kunstwerk dat in het teken staat van de natuur het recreatiegebied gelegen in het van de Rith. Het kunstwerk ligt bijna onder het viaduct van de A16 aan de Rithsestraat. De Rith zelf is een aantrekkelijk natuur-en cultuurlandschap, gelegen op de westflank van het beekdal van de Aa of Weerijs.

Brabanders moeten de Rith gaan ontdekken bij Breda

Wethouder Paul de Beer opende vandaag hier een prachtig metalen kunstwerk, wat de plattegrond van Breda moet uitbeelden op kunstige manier. Hiermee was de entreepoort De Rith geopend: ofwel de nieuwe wandelpaden in het natuurgebied met boerenakkers.

Ontdek de Rith

Breda heeft hiermee de toegankelijkheid van de natuurgebieden en landerijen nog verder vergroot en opengesteld. Naast nieuwe wandelpaden zijn er ook op verschillende plaatsen picknicktafels en banken geplaatst, waardoor het nog aangenamer wordt om ook eens in het gebied van De Rith te gaan lopen. De paden die deels langs boerenakkers en weilanden leiden je naar prachtige bossen van het Liesbos en Vloeiweide.

Natuurlijk zijn er nog volop andere mooie natuurgebieden dichtbij Breda

We kennen natuurlijk allemaal het Mastbos van Breda. Maar ga ook eens naar Landgoed Wallsteijn met prachtige natuur en de beroemde theekoepel van Henriëtte Roland Holst. Ook hier zijn de landgoederen ontstaan door ontginningen van een voor de turfwinning afgegraven hoogveengebied. Startpunt: Parkeerplaats Herberg ’t Pannehûske, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK Achtmaal (NB).

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen