spot_imgspot_img

Brabantse Delta heft verbod op voor het gebruik van oppervlaktewater

Breda – Het waterschap Brabantse Delta heeft besloten om het verbod op het gebruik van oppervlaktewater op te heffen, van kracht sinds vrijdag 11 augustus. Dit besluit komt voort uit de recente overvloedige neerslag en de verminderde behoefte aan beregening bij agrariërs in het werkgebied. Alle eerdere onttrekkingsverboden zijn nu officieel ingetrokken door het waterschap.

Herstel van waterstanden

De maand juli bracht aanzienlijk meer regen dan het gemiddelde. Normaal gesproken valt er in juli ongeveer 80 millimeter regen, maar dit jaar was dat meer dan 100 millimeter. Lokaal werden zelfs nog hogere neerslagcijfers gemeten. Deze overvloedige regenval heeft geleid tot een herstel van de waterstanden, zo laat het waterschap weten.

Gunstige grondwaterstand

Op dit moment is de grondwaterstand normaal voor deze tijd van het jaar, mede dankzij de neerslag en de verminderde vraag naar grondwatergebruik. Dit heeft eveneens een positief effect op de algemene grondwaterstanden in de regio.

Voorzichtigheid geboden

Hoewel het huidige verbod op het gebruik van water uit sloten en beken is ingetrokken, betekent dit niet dat er geen nieuwe beperkingen kunnen worden ingesteld in de toekomst. De komende periode blijven we afhankelijk van de weersomstandigheden, die mogelijk opnieuw tot een verbod kunnen leiden. Het waterschap blijft waakzaam en zal indien nodig passende maatregelen nemen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img