spot_imgspot_img

Verkeerschaos op Brabantse wegen tijdens Pinksterweekend

Het Pinksterweekend zorgt voor grote verkeersproblemen op de Brabantse wegen. Volgens de ANWB is er een aanzienlijke toename van het verkeer, wat resulteert in langzaam rijdend of stilstaand verkeer en filevorming. De totale filelengte op vrijdagmiddag bedraagt al bijna duizend kilometer op de Nederlandse snelwegen.

Het Pinksterweekend zorgt voor een verkeersinfarct op de Brabantse wegen, met groeiende files en aanzienlijke vertragingen. Weggebruikers wordt geadviseerd om rekening te houden met extra reistijd en indien mogelijk alternatieve routes te nemen.

Files in Brabant

Op de A2, van Eindhoven richting Utrecht, staat er momenteel een file van ongeveer 20 kilometer. Dit betekent dat automobilisten hier zo’n halfuur langer onderweg zijn. Daarnaast is er vanuit Eindhoven richting Maastricht een file van 9 kilometer ontstaan. Het verkeer op deze trajecten kan de komende uren nog verder toenemen.

Ook op de A27 is het raak. Vanuit Breda richting Hank staat een file van 12 kilometer door een ongeluk op de rechterrijstrook. Hier ervaren weggebruikers een vertraging van ongeveer een halfuur. In de tegenovergestelde richting staat er tussen Lexmond en Werkendam een file van 13 kilometer voor de Merwedebrug. Hier staat het verkeer maar liefst drie kwartier stil.

Pinksterchaos

Het verkeer op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven wordt ook geconfronteerd met flinke verkeersproblemen. Tussen Moergestel en knooppunt Batadorp staat het verkeer stil over een lengte van 12 kilometer. In de andere rijrichting is er een file van 7 kilometer ontstaan. Tussen Tilburg en Breda staat het verkeer stil over een lengte van maar liefst 19 kilometer. Hier bedraagt het tijdverlies voor automobilisten bijna een halfuur.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img