spot_imgspot_img

Brabant Water heeft een storing: geen water uit de kraan of lage waterdruk

Breda – Brabant Water kampt vrijdagochtend met een grote storing, waardoor huishoudens in verschillende plaatsen in Brabant worden getroffen.

Storing en meldingen

Sinds vrijdagochtend 06.00 uur kwamen de eerste meldingen van de storing binnen. Op een website waar storingen gemeld kunnen worden, piekte het aantal meldingen om 7.30 uur met maar liefst 438 gevallen.

Getroffen gebieden

Bewoners van plaatsen zoals Ulvenhout, Galder, Strijbeek, Made, Etten-Leur, Prinsenbeek, Breda, Oosterhout, Zevenbergen en Bavel hadden last van lage druk of geen water uit de kraan.

Excuses van Brabant Water

Brabant Water biedt excuses aan voor het ongemak en benadrukt dat het helaas nog niet bekend is hoe lang de storing zal duren. Het aantal meldingen neemt sinds 08.00 uur wel iets af.

Oorzaak van de storing

De oorzaak van de lage of weggevallen waterdruk was een transportleiding die lek was geraakt. Het lek bevond zich aan de Stouwdreef bij het Mastbos in Breda.

Herstelwerkzaamheden

In de loop van de ochtend meldde de woordvoerder van Brabant Water dat de kapotte leiding is afgesloten, waardoor een andere leiding zorgt voor water naar de dorpen en steden die last hadden van een lage of zelfs geen waterdruk.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
6.1 ° C
7.3 °
5 °
89 %
9.1kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img