spot_imgspot_img

Brandweer redt ree uit water in kanaal de Dedemsvaart

In de buurt van Lichtmis hebben twee moedige brandweermannen vanmiddag een reddingsactie uitgevoerd in de Dedemsvaart. Het betrof een ree dat door de hoge oeverwanden niet meer op eigen kracht op de kant kon klimmen.

In het Noord-Willemskanaal tussen De Punt en Vries zijn vandaag drie reeën te water geraakt, met een tragische afloop voor één van hen.

Reddingsactie in Dedemsvaart

Een dieren incident vanmiddag in de Dedemsvaart bij Lichtmis moesten twee moedige brandweermannen ingrijpen om een ree te redden. Het dier was niet in staat om op eigen kracht de hoge oeverwanden te beklimmen.

Hulp van Brandweer

De brandweermannen van Kazerne Vries heeft zich eveneens ingezet voor de dieren in nood. Bij het Noord-Willemskanaal werd één ree gered, terwijl een ander op eigen kracht uit het water wist te komen. Helaas heeft een derde ree het niet overleefd.

Verzorging en herintreding

Na de reddingsactie is de overlevende ree door de brandweerlieden opgewarmd en vervolgens weer vrijgelaten in de natuur. Het tragische incident dient als herinnering aan de kwetsbaarheid van wilde dieren in onze waterrijke omgeving.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
6.1 ° C
7.3 °
5 °
89 %
9.1kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img