De Kleine Hoeve: zorgboerderij middenin Bredase nieuwbouwwijk

De Kleine Hoeve: zorgboerderij middenin Bredase nieuwbouwwijk De Kleine Hoeve is een gewoon landbouwbedrijf, met 18 ha akkers en weilanden. Door de uitbreiding van Breda is het landgoed, middenin in een woonwijk van van de Haagse Beemden komen te liggen en is het zodoende een Stadsboerderij geworden. De boerderij biedt ook aan mensen met een beperking een woon- en werkplek.

Biologische producten met het SKAL-keurmerk

De boerderij is veelzijdig: veeteelt en landbouw, tuinbouw, dierverzorging, winkel met verkoop van eigen (biologische) producten. De groente en fruit producten zijn seizoen gebonden en vers van het land.

Biologisch en SKAL-gecertiviceert

De groenten en aardappelen die in de winkel liggen zijn biologische geteeld en het bedrijf heeft het zogenaamde SKAL-certificaat. De boerderij heeft het hele jaar door duurzame eieren van onze kippen. In de winter is het aantal eieren echter beperkt.

De honing is van eigen gehouden bijen. Ook is er over het algemeen het gehele jaar eigen gemaakte jam van aardbeien, frambozen en andere vruchten verkrijgbaar.

Landgoed van de Haagse Beemden

Het vlees in onze winkel komt van de buurman Sander van de Haar. Zijn koeien (Galloways) lopen in het landgoed van de Haagse Beemden. Zij worden op een duurzame en diervriendelijke manier gehouden.

Groene hotspot bezoeken?

Burgstsedreef 2
4822 ZA Breda

Openingstijden Van Tot
Maandag Gesloten Gesloten
Dinsdag Gesloten Gesloten
Woensdag Gesloten Gesloten
Donderdag Gesloten Gesloten
Vrijdag 13:30 15:30
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag Gesloten Gesloten

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen