spot_imgspot_img

Bredase gebouw zal gesloopt worden voor nieuwbouw woningen

De locatie van het voormalige Kadaster krijgt een nieuwe functie. Het Bredase gebouw zal gesloopt worden en ruimte maken voor ongeveer honderd woningen.

Lange periode

Het gebouw staat sinds 2009 leeg. In dit jaar is het Kadaster hier weggegaan en is er geen nieuwe functie gevonden. Sindsdien is het verlaten pand gebruikt door verschillende instellingen en bedrijven, met functies zoals kantoorruimte.

Er wordt al meer dan tien jaar gezocht naar een nieuwe invulling van de locatie. Inmiddels zijn er plannen voor de sloop van het pand en een nieuwbouwproject. De moeilijkheid zat hem vooral in nabijgelegen terrein. Vooral over de locatie van de kerk van de Nazarener was onenigheid. De kerk bevindt zich aan de Odilia van Salmstraat.

Schema

Momenteel liggen er plannen op tafel. Het is de bedoeling dat alles gesloopt wordt en ruimte maakt voor een nieuwe woonwijk. In deze woonwijk zullen zo’n honderd woningen gerealiseerd worden.

Het gaat nog wel even duren voordat de huizen gebouwd kunnen worden. De plannen moeten nog verder uitgedacht worden en groen licht krijgen. Op het moment is het streven om in 2023 te beginnen met de sloop. De verachting is wel dat dit pas tegen het einde van 2023 zal starten. Het is dus onwaarschijnlijk dat er voor het begin van 2024 gebouwd zal worden

Inrichting

De helft zal vrijkomen voor de middenhuur klasse. De overige helft worden koopwoningen. Met de woningnood in Breda en de huidige gemeentelijke plannen, komt dit bouwproject als geroepen.

Het is op het moment erg populair om groene wijken te hebben en in de natuur te leven. Ook bij dit bouwproject is daar ruimte voor. De kades aan de nieuwe Mark krijgen een metamorfose en zullen een oase van groen vormen. Het pand zelf lijkt ook veelbelovend te worden op het gebied van groen. Zo zijn er verschillende groene details in de bouwtekening terug te zien.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img