spot_imgspot_img

Bredase horeca gaat opnieuw demonstreren tegen coronamaatregelen

Bredase horeca demonstreert opnieuw tegen de nieuwe coronamaatregelen. Het protest wordt georganiseerd door 076AAN. Deze organisatie liet afgelopen september ook al van zich horen, met een (muziek)demonstratie door de binnenstad van Breda.

Demonstratie in Rotterdam

Tijdens een demonstratie tegen het 2G-beleid hebben betogers verschillende vernielingen aangericht op de Coolsingel in Rotterdam. Honderden demonstranten hielden vrijdagavond een protest die is uitgelopen op rellen in de wijk, waarbij illegaal vuurwerk is afgestoken en de politie meerdere waarschuwingsschoten heeft gelost.

De geplande coronademonstratie in Amsterdam voor zaterdagmiddag is afgelast, vanwege de rellen in Rotterdam. Er zijn inmiddels toch honderden mensen naar de Dam gekomen.

Breda

Vandaag is de tweede muziekdemonstratie in Breda tegen coronamaatregelen. Ze komen rond 13.00 uur samen op het Chasséveld en maken daarna een ronde door de binnenstad.

Artikel gaat verder onder nieuwsfoto.

Er zijn vanwege de rellen gisteravond in Rotterdam wel meer veiligheidsmaatregelen in Breda genomen. Tijdens de muziekdemonstratie lopen er een paar honderd demonstranten door straten van Breda. Veel handhaving en politie is op straat aanwezig om toezicht te houden op de coronademonstratie.

Meerdere buslijnen rijden om wegens een demonstratie in binnenstad van Breda. Op dit moment is er een noodverordening van kracht voor centrum Breda, Chasséveld en omgeving en noordzijde Breda CS (Stationslaan, Belcrumweg). Dit is om de leefbaarheid en veiligheid in het gebied voor iedereen te kunnen waarborgen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
15.4 ° C
17.3 °
14.5 °
87 %
2.7kmh
98 %
za
15 °
zo
20 °
ma
19 °
di
23 °
wo
18 °
spot_imgspot_img