spot_imgspot_img

Bredase kunstwerken weer extra in de spotlights

Kijk jij weleens met een frisse blik naar bestaande Bredase kunst? Vanaf maandag 9 januari is het een stuk makkelijker om opnieuw verwonderd te raken door kunst in de openbare ruimte. Samen met Beeldschoon Breda zette de gemeente Breda op maandag twee kunstwerken op bijzondere wijze in de spotlights.

Kunstwerken

Op maandagmiddag werden de kunstwerken door wethouder Marike de Nobel, kunstenaars Annemieke Post en Florentijn Hofman, filmmaker Josefien van Kooten en ruimtelijk ontwerper en initiatiefnemer van Beeldschoon Breda Merel van der Linden feestelijk ‘heropend’.

Wethouder Marike de Nobel (Cultuur): “Breda staat vol interessante beelden en kunstwerken. Toch raak je makkelijk gewend aan al dat moois in de stad. Daarom ben ik blij dat we met Beeldschoon Breda aandacht geven aan de beelden die het verdienen om weer bekeken te worden.”

Willemstraat

BredAnts van beeldend kunstenaar Florentijn Hofman werd kort na de opening van het nieuwe station in 2016 aangelegd. 800 mieren krioelen van het station door de Willemstraat naar het Valkenberg. De vrolijke rode mieren prikkelen de fantasie en veel kinderen vinden het geweldig om ze te volgen. Daarom besloot Beeldschoon Breda een augmented reality-ervaring toe te voegen aan de mieren. Op het bord scannen voorbijgangers de QR-code, waardoor de mieren op straat tot leven komen, groter worden en alle kanten op gaan.

Havermarkt

Ken je de Troubadour van keramiste en beeldend kunstenaar Annemieke Post op de Havermarkt? Tot en met 16 februari 2023 kunnen inwoners en bezoekers van Breda zelf hun troubadourkunsten ten gehore brengen. Dan staat er een podium inclusief twee muziekinstrumenten waarop iedereen welkom is om een eigen versie van Kuhrs Troubadour te zingen. Het podium is gemaakt door de Bredase Theaterwerkplaats.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
75 %
7.8kmh
100 %
vr
8 °
za
8 °
zo
8 °
ma
6 °
di
7 °
spot_imgspot_img