spot_imgspot_img

Code geel voor buien, onweer en windstoten

Het KNMI heeft tijdens de ochtendspits op maandag code geel uitgegeven voor Nederland, met waarschuwingen voor buien, onweer en windstoten. Dit nieuws heeft niet alleen gevolgen voor het verkeer, maar ook voor buitenactiviteiten in het hele land.

Files in ochtendspits

Tijdens de ochtendspits werden vooral in het midden van Nederland en rond Rotterdam files gemeld door de ANWB. De weersomstandigheden speelden hierbij een cruciale rol en zorgden voor vertragingen op de wegen.

Waarschuwing voor windstoten

Het KNMI benadrukt vooral in het westen van Nederland de kans op windstoten die snelheden tot 60 kilometer per uur kunnen bereiken, vergezeld van hagel. Dit brengt aanzienlijke hinder met zich mee voor het verkeer en buitenactiviteiten, zo waarschuwt de weerdienst.

Buien trekken noordoostwaarts

Gedurende de dag zullen de regen- en onweersbuien zich noordoostwaarts verplaatsen over het land. Dit betekent dat verschillende regio’s in Nederland met deze weersomstandigheden te maken krijgen.

Zware windstoten in de avond

Vanavond is er ook een verhoogd risico op zware windstoten langs de noordwestkust en in het Waddengebied, vooral wanneer buien passeren. Deze windstoten kunnen het verkeer en buitenactiviteiten ernstig verstoren.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
4.8 ° C
5.1 °
3.9 °
84 %
6.6kmh
100 %
ma
4 °
di
8 °
wo
9 °
do
11 °
vr
10 °
spot_imgspot_img