Burgers vertrouwen overheid steeds minder

5 beste voornemens voor dit jaar kunnen we het verschil maken om onze gezondheid of wereld te verbeteren. Voor we onze BIG5 bekend maken, willen we onze dank betuigen aan alle andere organisaties die zich weer hebben ingezet voor de mens en natuur. Natuurlijk kunnen ze niet zonder de steun van hun sponsors en mede betogers, dus ook voor hun groot respect.

Blijf ze steunen

Natuur of gezondheid organisaties hebben de expertise om bepaalde doelen te bereiken en grote groepen van betogers kunnen in een democratisch land nu eenmaal het verschil maken. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe groter het belang duidelijk wordt in de politiek. Geen zin in een protestoptocht of al te veel geld uitgegeven aan goede doelen? Geen probleem. Het geven van uw e-mail adres en naam onder een protestcampagne getuigt ook van steun, want elke stem stelt.

Steun dus organisaties als Greenpeace, Milieudefensie, Foodwatch, Wakker Dier, Wereldnatuurfonds, Natuurmonumenten, Sea Shepherd ,de Dierenbescherming of organisaties als KWF Kankerbestrijding, Hart of Long stichting, Het Diabetes Fonds en noem ze maar op. Er zijn er nog veel meer organisaties op te noemen die zich inzetten voor mens en dier en een betere wereld en samen maken deze het verschil en staan we sterk.

Voorbeeld: Milieudefensie probeert zijn best te doen om de rechten voor mens en dier te beschermen en protesteert tegen verdragen als TTIP of CETA. Dit zijn het soort verdragen die multinationals nog rijker en machtiger maken en ten kosten gaan van onze bestaande rechten in Europa die dieren, milieu en onze gezondheid moeten beschermen.

Heb niet te veel vertrouwen in onze overheid

Onze maatschappij is zo ingericht dat de rijkste mensen onschendbaar lijken en veel invloed uit kunnen oefenen op onze politiek. Voorbeeld: palmolie wordt in bijna al onze bewerkte producten gebruikt en komt ook voor in biodiesel. Om deze palmolie te verkrijgen wordt er wereldwijd regenwoud gekapt om plaats te maken voor palmolie plantages. Door de slavenlonen die de arbeiders daar krijgen is er in Europa haast niet te concurreren met bijvoorbeeld zonnebloemolie, tegen de relatief goedkope palmolie. In Europa is het door de sterke lobby van palmolie en de enorme winsten die er mee behaald worden, GEWOON toegestaan. Nederland is zelfs de grootste afnemer van palmolie in Europa. De gevolgen van de productie van palmolie zijn desastreus: het prachtige tropisch regenwoud wordt vernietigd. De vraag naar palmolie vernietigt 300 voetbalvelden regenwoud per uur, vergiftigt het water en zorgt ervoor dat de machtige orang-oetangpopulatie drastisch afneemt. Per jaar komen 3000 tot 5000 orang-oetangs om, prachtige wezens die voor 97 procent overeenkomen met het DNA van de mens. Ook de plaatselijke bevolking moet hun grondgebied verlaten en dan maar gaan werken tegen een slavenloon. Wij Nederlanders houden dat is stand, maar willen we dat of zijn we ons daar niet van bewust? Stem dus tegen en probeer bewerkte producten te vermijden. Palmolie is in deze producten namelijk bijna altijd wel aanwezig en 80 procent van de supermarkt producten is (niet vers) bewerkt!

NR 1.  Begin bij je zelf

Het is ook belangrijk om zelf het voorbeeld te geven en je kan door aanpassing van je lifestyle heel veel bereiken. Hiermee voorkom je veel milieuschade, dierenleed en gezondheidsschade. Als veel mensen je voorbeeld volgen, zal er vanzelf een betere wereld en samenleving ontstaan.

Voorbeeld

Vlees is niet gezond en veroorzaakt veel dierenleed, ontbossing, het uitsterven van planten- en diersoorten, grondonteigening van arme boeren en o.a. klimaatopwarming.

Oplossing

Eet biologisch vlees, minder vlees of zelfs geen vlees!
Wat heb je bereikt: een betere wereld en een betere gezondheid.

Wie heb je bevoordeeld

Biologische bedrijven, je eigen gezondheid en dierenleed van veel dieren. Vlees is momenteel het grootste probleem in de wereld en door ontbossing voor soja en mais voor veevoer verandert het klimaat mede door de broeikasgassen die vee uitstoten. Door deze broeikasgassen kunnen mensen in andere landen veel schade ondervinden door droogte of juist te veel regen en overstromingen.

De bio-industrie en slachterijen

zijn niet meer van deze tijd en moeten gewoon stoppen. Er is weinig verschil tussen een kannibaal of iemand die beesten in donker benauwde stallen laat opgroeien en vervolgens transporteert naar de slachterijen. Beesten hebben gevoel en zijn ook intelligent genoeg om te weten dat ze leven en kennen stress en angst. Doe je het niet voor het beest, dan maar voor je eigen gezondheid. Vlees kan je gezondheid doen afnemen en je kan er zelfs dood aan gaan. Vlees wordt in verband gebracht met het veroorzaken van kanker, hart- en vaat ziekten en o.a. obesitas.

Biologisch vlees

Melk of melkproducten zouden ook een goede zijn om te minderen en hebben meer nadelen dan voordelen. Voor verder informatie kan je dit allemaal lezen op de site.

Nummer 2

Koop meer biologisch voedsel maakt o.a. dat er minder dierenleed is, minder milieu schade en minder gezondheidsproblemen. Wie biologisch koopt, helpt dus mee om zich zelf, de dieren en de wereld te redden. Als de vraag naar biologisch voedsel stijgt, zullen uiteindelijk de prijzen van biologisch voedsel ook gaan zakken en voor iedereen betaalbaar worden. Pas op, in biologisch voedsel zit ook zout en suiker en het blijft oppassen met wat je koopt en eet.

Nummer 3

Eet meer groente en fruit zitten bijna alle vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die de mens nodig heeft. Zelfs topsporters kunnen zonder vlees indien ze voldoende groente en fruit eten. Eet dus meer vers en laat zoveel mogelijk verpakte of bewerkte producten staan in de supermarkt die zout en suikers bevatten, naast o.a. ongezonde E- nummers of andere toegevoegde ongezonde stoffen als de bekende geur-, kleur-, smaak- en houdbaarheidsstoffen. Multinationals gaan voor de winst en in de bewerkte producten zitten stoffen die slecht zijn voor de gezondheid. Onderzoek naar negatieve gevolgen van bepaalde stoffen in producten als smaakmakers (E-Nummers) worden door de bedrijven zelf uitgevoerd en zijn vaak gemanipuleerd. De kans op een verhoogd risico op kanker is dus altijd aanwezig. Ook de NVWA zijn uitgezuinigd of doen mee aan belangenverstrengeling.

Nummer 4

Suiker en zout.
Natuurlijk zouden we nog heel veel dingen kunnen opnoemen die goed zijn voor de gezondheid van de mens, het milieu, dierenwelzijn etc. Maar alles is wel te lezen op onze website van Groen Nieuws, zo ook de gevolgen van de consumptie van suiker en zout.

Nummer 5

Stop met roken en drink met mate. We hopen voor de mensen die verslaafd zijn aan roken en drinken dat ze de wilskracht kunnen vinden om te stoppen. Roken is dodelijk!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Wij van team Groen Nieuws hopen dat onze bezoekers ook in 2018 de site blijven bezoeken met hetzelfde enthousiasme als vorig jaar. Voor iedereen fijne feestdagen toegewenst en een gelukkig en gezond nieuw jaar. (Alle bedrijven in dit artikelen, Hebben hier niet voor betaald)

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen