China bouwt een fabriek om koeien te klonen

Een Chinese en Koreaanse joint venture

samenwerking wil ’s werelds grootste centrum voor het klonen van dieren bouwen in de Chinese kuststad Tianjin, de kosten voor de bouw van deze faciliteit bedragen 200 miljoen yang (29,5 miljoen euro) en de kloon activiteiten zullen begin 2016 van start gaan. De faciliteit moet uiteindelijk ongeveer één miljoen runderen per jaar gaan produceren en daarnaast ook honden en bedreigde diersoorten.

Het klooncentrum

is een samenwerking tussen het Chinese Boyalife, dat zich richt op stamcelonderzoek en regeneratieve geneeskunde, en de Koreaanse Sooam Biotech Research Foundation.

De nieuwe fabriek moet voorzien in de groeiende vraag naar vlees in China.
Volgens een recent rapport is de consumptie van vlees in China verviervoudigd sinds 1971 en meer dan verdubbeld sinds 1991. Tussen 1996 en 2014 steeg de consumptie van rundvlees met 4,8 procent, die van varkensvlees met 3,5 procent en die van pluimvee met 3,4 procent.

China’s groeiende vraag naar vlees

In aanvulling op het klonen van vee om aan China’s groeiende vraag naar vlees te voldoen, moet de fabriek in Tianjin ook renpaarden, speur- en rashonden en bedreigde diersoorten gaan klonen. Dit is overigens niet de eerste samenwerking tussen Boyalife en Sooam Biotech, in 2014 waren ze ook al verantwoordelijk voor de eerste Chinese commerciële onderneming.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen