Chinooks naar Albanië voor blussen natuurbranden

Chinooks uit Gilze-Rijen reizen naar Albanië voor blussen natuurbranden. De Nederlandse Chinooks zijn uitermate geschikt voor het blussen van bosbranden. Vanuit de lucht bereiken ze gebieden waar de brandweer onmogelijk kan komen.

Dinsdag is er een verzoek binnengekomen, zo meld Robert Adang – Defensie Helikopter Commando. Of ze mensen en middelen beschikbaar hebben om naar Albanië te gaan voor het bestrijden van de natuurbranden.

Defensiehelikopters naar Albanië

Defensiehelikopters naar Albanië om bosbranden te blussen. Vanmorgen wordt het laatste materiaal de helikopters in geduwd op vliegbasis Gilze-Rijen op weg naar Albanië voor het blussen van bosbranden. Nederlandse helikopters vertrekken naar Albanië om te helpen bij bestrijden van natuurbranden.

Er gaan zo’n 40 militairen van defensie donderdagochtend mee naar Albanië. Tien minuten over half 11 gaan de Chinooks de lucht in.

Bambi bucket

De Chinooks zijn uitgerust met een bambi bucket die gevuld kan worden met water in zeeën en meren die minimaal 2 meter diep zijn. Een grote zware helikopter als de Chinook kan met deze bambi bucket tot 10.000 liter water meenemen voor het blussen van branden.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
motregen/regen
9.4 ° C
10.1 °
8.8 °
80 %
3.1kmh
100 %
di
13 °
wo
11 °
do
14 °
vr
13 °
za
12 °

Gerelateerde artikelen