spot_imgspot_img

Code Geel voor lokaal dichte mist in het noorden

Vandaag geldt er Code Geel voor plaatselijk dichte mist in het noorden en noordwesten van het land. Mistbanken kunnen het zicht sterk beperken, vooral lokaal waar het zicht minder dan 200 meter kan zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn op de wegen, aangezien mistbanken verraderlijk kunnen zijn vanwege de variërende zichtomstandigheden.

Mistige start met zonnige opklaringen

In de ochtend wordt het weer in het noorden en westen gekenmerkt door plaatselijk dichte mist. Deze mist kan aanvankelijk voor verkeersproblemen zorgen. Gelukkig zal de mist snel oplossen en plaatsmaken voor zonnige perioden. In tegenstelling tot het noorden en westen, zal het zuiden en zuidoosten van het land meer bewolking hebben. Overwegend blijft het droog, maar er bestaat een kans op een enkele bui in het zuidoosten. De wind zal zwak tot matig zijn en uit het noordoosten waaien.

Het weernieuws van vandaag

In de middag blijven de zonnige periodes aanhouden. In het zuidoostelijke deel van het land zal er echter meer bewolking zijn, met de mogelijkheid van een bui in het uiterste zuidoosten. Wat betreft de temperatuur, verwachten we maximumtemperaturen variërend van 22°C in het noordelijke kustgebied tot ongeveer 25°C in het zuiden. De wind zal overwegend zwak tot matig zijn en uit een noordoostelijke richting komen. Langs de westkust draait de wind naar het noorden.

Bewolking in het Zuidoosten

Naarmate de avond valt, zal het zuidoostelijke deel van het land bewolkt zijn, terwijl er elders opklaringen zijn. Regen blijft vrijwel overal uit, waardoor het droog blijft. De wind zal zwak tot matig zijn en uit het noordoosten waaien.

Gedurende de komende nacht kan er plaatselijk in het zuidoostelijke deel van het land een bui voorkomen. Elders blijft het droog met minimumtemperaturen variërend van ongeveer 10°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. De wind zal uit het noordoosten komen en zwak tot matig zijn.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img