spot_imgspot_img

Veertig containers aan de Speelhuislaan vormen kunstwerk

In Breda werd er op 21 December een nieuw kunstwerk geplaatst in opdracht van de Gemeente Breda. Dit lichtkunstwerk staat op de middenberm van de Speelhuislaan en blijft tot de lente van 2021 staan.

Veertig containers

Het licht kunstwerk bestaat uit een goede 40 containers die tijdens de avond verlicht worden. In deze IBC containers zijn lampen en lichtjes geïnstalleerd die aangesloten zijn op de straatverlichting. Wanneer de straatverlichting aanspring kan ook jij dus lekker genieten van dit nieuwe kunstwerk.

Nieuwe woonwijk

Dit licht kunstwerk is een eerste stap om de Speelhuislaan om te toveren tot een woongebied. Men is van plan om hier alvast een nieuwe woonwijk te bouwen. De woonwijk zal dan deel uitmaken van een gebied in het havenkwartier dat ‘de strip’ heet.

De gemeente is van plan om nog enkele andere kunstwerken in de buurt te plaatsen – vooral dan ook op parkeerplaatsen in en rondom het havenkwartier. Dit omdat men straks aan de woonwijk begint te bouwen en dit een impact zal hebben op het aantal parkeerplaatsen.

Minder parkeerplaatsen

Een van de redenen waarom de Gemeente Breda ervoor heeft gekozen om containers op openbare parkeerplaatsen neer te poten, is omdat automobilisten zullen moeten wennen aan het feit dat er straks minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Wanneer er bouwwerken aan de gang zijn kan je namelijk verwachten dat enkele van deze parkeerplaatsen niet beschikbaar zijn of vol met zware machines staan.

Door middel van deze containers en deze licht installatie kunnen automobilisten dan ook op een positieve manier wennen aan het beperkt aantal parkeerplaatsen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img