spot_imgspot_img

Grote hoeveelheid cash en arrestatie bij controles in Breda

Breda – Deze week heeft het Baronie Interventieteam (BIT) meerdere bedrijfspanden en honderden garageboxen in Breda gecontroleerd. Bij een van de bedrijven werd een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, een racemotor en diverse wapens aangetroffen. Een 46-jarige inwoner van Breda is gearresteerd op verdenking van witwassen.

Samenwerking

De grootschalige controles zijn uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen de gemeente, politie en de NSSA (Nederlandse Self Storage Associatie), de branchevereniging van verhuurders van opslagruimten. In totaal zijn 700 opslagboxen gecontroleerd.

Bedrijfspanden en garageboxen

Bij het bezoek aan zes bedrijfspanden troffen de autoriteiten aanzienlijke hoeveelheden contant geld aan, evenals enkele messen, een jachtgeweer en een racemotor. Deze goederen zijn in beslag genomen vanwege verdenking van witwassen. De 46-jarige verdachte uit Breda zit momenteel vast voor verder onderzoek.

Toekomstige controles in de regio

De actie werd uitgevoerd door het Baronie Interventieteam (BIT), waarin verschillende gemeenten in de regio samenwerken in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Dit initiatief wordt ondersteund door diverse overheidsinstanties. In een gezamenlijke actie hebben verschillende gemeenten in de regio Baronie de handen ineengeslagen om georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Het Baronie Interventieteam (BIT), bestaande uit de gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert.

Het komende jaar zullen er meer controles plaatsvinden in de regio, waarbij de overheden gezamenlijk optreden tegen georganiseerde criminaliteit.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
10.7 ° C
11.8 °
9.5 °
73 %
10.4kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img