De bouw van appartementencomplex Cosunpark aan de Ettensebaan

Bouw Breda

Op de locatie van het oude hoofkantoor van de Suiker Unie komt een nieuwbouwproject. Het Cosunpark zal royale woonruimte bieden in zowel de koop als huursector. In eerste instantie komen er 220 appartementen. Wel is er nog ambitie om uit te breiden met nog 45 extra woonruimtes.

Historie

Het huidige terrein maakt plaats voor een plek waar de historie van de locatie weer centraal staat. Oorspronkelijk zat er bij het Suiker Unie terrein een park. Momenteel is dit niet terug te zien. Het park heeft ruimte gemaakt voor een betonnen jungle. Met veel verharding, parkeerplaatsen en kantoorpanden is er geen ruimte voor groen.

In de toekomst zal dit weer teruggedraaid worden. Net zoals vroeger zal er weer een park komen. Momenteel is groen erg belangrijk in nieuwbouwprojecten en ook bij Cosun is hier aandacht voor. De plannen focussen zich op de natuur en biodiversiteit.

Appartementen

Er zullen in de eerste plaats 220 appartementen gebouwd worden. Het bestaande kantoorpand wordt hierin meegenomen en zo veel mogelijk gebruikt. De appartementen zitten in verschillende sectoren en variëren in grootte. Zo hebben ze woonoppervlakten tussen de 55 en 165 vierkante meter.

Duurzaam

De focus van bouwprojecten ligt momenteel grotendeels op duurzaamheid. Woningen worden gasloos en energiezuinig gebouwd. Bij Cosun wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen en warmte/koude opslag. Daarnaast worden de huizen volledig na geïsoleerd.

Het park wordt ook duurzaam gebouwd. Zo kan het regenwater goed infiltreren in de bodem. Waardoor het ook weer door de planten opgenomen kan worden. Daarnaast zal de bodembegroeiing bestaan uit insectvriendelijke planten.

Tijdsschema

Momenteel is 90 procent van de koopwoningen verkocht. De eerste bouwfase is inmiddels ook van start gegaan. Deze fase bestaat uit 39 appartementen. In de volgende 5 fases zullen de andere appartementen gebouwd worden. De omgevingsvergunningen voor de complexen zijn rond. Het is de bedoeling dat in het derde kwartaal van 2022 de eerste woningen opgeleverd worden.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen