spot_imgspot_img

De aanleg van de Nieuwe Mark verbindt de wateren van de binnenstad

Breda – De aanleg van de Nieuwe Mark verbindt de wateren van de binnenstad van Breda. Het uiteindelijke plan is om ervoor te zorgen dat je een rondje door de binnenstad kan varen, via de Mark en de Singel.

Plan

Het uiteindelijke plan is om de Nieuwe Mark aan te leggen en daarmee een nieuw stuk water in de stad te creëren. Dit bouwproject is een flinke investering voor de stad en zal miljoenen kosten om te realiseren.

Verschillende Fases

Voordat er daadwerkelijk een Nieuwe Mark kan komen moet er nog veel gebeuren. Er zijn meerdere fases in het plan. Door deze verdeling kunnen de bouwwerkzaamheden opgedeeld worden en ligt niet het hele gebied er in één keer uit.

Binnenkort start de eerste fase. Hierin zal de Tolbrug gesloopt en de watergang verdiept worden. In fase twee worden de Barones- en Minderbroederbrug aangepakt. In latere stadia zullen ook omliggende straten en pleinen opnieuw gereconstrueerd worden.

Tolbrug en Watergang

In de eerste fase zal de Tolbrug volledig weggehaald worden. Vervolgens zal er een nieuwe tolbrug gebouwd worden. De al bestaande watergang wordt verdiept. Vanaf de Haven tot aan de Waterstraat wordt de rivier uitgediept. Dit is nodig om bootverkeer mogelijk te maken.

Barones- en Minderbroederbrug

In de volgende fase worden twee bruggen aangepast. Dit zal pas gebeuren wanneer de eerste fase afgerond is. In de loop van dit jaar kan fase twee van start gaan. De Baronesbrug ligt ter hoogte van de parkeergarage. De Minderbroederbrug ligt vlak bij de gelijknamige straat. De aanpassingen hebben ook te maken met het waterverkeer. Het veranderen van de bruggen is nodig om varen door de binnenstad mogelijk te maken. Er moeten namelijk boten onder de bruggen door kunnen.

Wegafsluiting

Er is een tijdelijk werkterrein gerealiseerd voor dit bouwproject. Op deze plek kunnen de werkzaamheden veilig uitgevoerd worden en is er genoeg ruimte voor het benodigde werkverkeer. Hierdoor zijn delen van de Markendaalsweg en de Nieuweweg afgesloten. Er is sprake van speciale verkeersmaatregelen en omleidingen. In de verschillende bouwfases zullen verschillende delen van dit gebied te maken hebben met wegafsluitingen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img