spot_imgspot_img

De meteorologische lente start bewolkt

De afgelopen dagen deden eerder denken aan lente dan aan winter. Vandaag is de meteorologische lente begonnen, maar het weernieuws ziet er eerder winter/herfstachtig uit. Vanochtend kan het in het binnenland licht vriezen met minima rond -1°C, elders temperaturen tussen 1°C en 3°C.

In het westen soms wat motregen

Deze ochtend is het in de westelijke helft van het land al zwaarbewolkt. In het oosten verlopen de eerste uren van de ochtend mogelijk nog helder, maar ook daar wordt het nog voor de middag zwaarbewolkt. Deze voormiddag kan het in het westen van het land soms wat licht regenen of motregenen. Ook in de namiddag blijven de kansen op motregen aanwezig in het westen, in de rest van het land blijft het nagenoeg volledig droog. De temperaturen stijgen naar 10°C in het zuidoosten en blijven haken rond 6°C in het westen. Misschien dat er vanmiddag in het zuidoosten even wat meer opklaringen zullen zijn. In de rest van het land blijft het sowieso bewolkt. Er staat een zeer lichte wind uit variabele richting.

Vanaf morgen wordt het weer in het nieuws terug lenteachtiger. Morgen voormiddag nog kans op wat bewolking, maar de namiddag verloopt overal vrij zonnig met temperaturen rond 9°C. De rest van de week blijft het zo goed als droog met regelmatig opklaringen en maxima rond 10°C.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
14.9 ° C
16.3 °
13.9 °
76 %
6.6kmh
100 %
zo
14 °
ma
10 °
di
11 °
wo
10 °
do
7 °
spot_imgspot_img