spot_img

De mist is terug van weggeweest, zon krijgt het moeilijk

Gisteren kon de zon vooral in het westen schijnen, lokaal gebeurde dat voor het eerst na meer dan vijf dagen zonder zon. Vandaag en morgen gaat de bewolking het weertype weer bepalen. Door de lichtere wind komen ook de kansen op mist terug. Vanochtend zijn die kansen op mist het grootst in het westen, lokaal kan het zicht teruglopen tot minder dan 100m.

Kans op opklaringen vandaag?

De temperaturen liggen op deze dinsdagochtend het laagst in het westen, daar temperaturen rond of onder 3°C. In het binnenland liggen de temperaturen hoger, rond 4-5°C. In de loop van de voormiddag blijft de mist vooral in het noordwesten aanwezig. In de rest van het land gaat de zon een poging doen om door de bewolking heen te geraken. Maar zoals de afgelopen dagen duidelijk is geworden hebben de weermodellen het moeilijk met het voorspellen van de eventuele opklaringen. De kans op opklaringen lijkt het grootst in het zuiden, maar een zekerheid is het niet. Op plekken waar de zon kan schijnen temperaturen rond 8°C, elders meestal rond 6-7°C. Op de plaatsen waar de mist blijft hangen niet veel hoger dan 4°C. Het blijft vandaag ondanks de bewolking droog door de hoge luchtdruk. In het zuiden is het zo goed als windstil, in het noordwesten een lichte zuidwestenwind.

Morgenochtend opnieuw kans op mist, deze keer met name in het zuiden. In de loop van de voormiddag verdwijnt de mist, maar de bewolking houdt overal stand. De wind draait naar noordwest en in de namiddag toenemende kans op wat lichte neerslag op het koudefront. De temperaturen blijven rond 6-7°C schommelen, wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen