De pastinaak smoothie met mango

De pastinaak smoothie met mango

Biologische mango, ananas en perzik zijn altijd lekker om een smoothie te maken en je stopt van alles een stuk en een halve ananas in de blender met wat ijs blokjes en klaar!

Je kan er ook nog een handje gemengde noten of handje gojibessen over de ingeschonken smoothie gooien en je hebt een heerlijke smoothie met vitamine, mineralen en energie.

Voordelen mango

Mango bevat grote hoeveelheden vitamine A en vitamine C dat goed is voor de ogen en weerstand. Antioxidanten helpen tegen kaker. Mango bevat ook Kalium en dit mineraal is een natuurlijk middel tegen een hoge bloeddruk. Mango past in het koolhydraatarm gerecht en helpt bij het afvallen, mits je er niet meer dan twee op een dag eet of totaal een met andere vruchten in een smoothie.

Banaan

Bananen zijn gezond en leveren snelle energie. Als je je tussen de maaltijden door een beetje trek krijgt in iets zoets dan is de banaan of een smoothie een veel gezondere keuze. Door de natuurlijke suikers voel je je in no time weer goed en de trek naar zoetigheid met bewerkte suikers ( cola, snoep, koekjes etc.) is verdwenen. Hierdoor kan je zelfs met bananen ( mits niet te veel)afvallen.

Bananen bevatten mineralen zoals

– Kalium : goed voor de nieren, hart, ogen en bloeddruk
– Mangaan : productie van enzymen in je lichaam.
– Koper : stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen.
– Ijzer : gaat bloedarmoede tegen.

Magnesium

Bescherment tegen allerlei chronische ziektes, zoals diabetes type 2 en osteoporose.

Perzik

is een natuurlijke bloeddrukverlager, die na regelmatig gebruik van perzik bloeddruk kan verlagen. Dit komt doordat perzik een natuurlijke cholesterolverlager is. Het verlaagt namelijk slechte LDL cholesterol. Hierdoor voorkomen perziken dat de bloedvaten dichtslibben.

Perzik bevat zeaxanthine, bètacaroteen, luteïne, vezels en kalium en minder calorieën dan ander fruit

Detoxen

Wanneer er teveel gifstoffen in het lichaam zitten kunnen de neren ook minder goed functioneren en deze gifstoffen minder gemakkelijk afvoeren. De kans op kanker ligt dan op de loer. Perziken bevatten veel vezels en een hoog kaliumgehalte en zijn daarom erg goed voor de nieren en ondersteunen die met detoxen.

Door: Guido Sparreboom
Beeld: Wesley van der Linde

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen