spot_imgspot_img

De Strip in Havenkwartier Breda wordt creatief district met minder horeca

Het woningbouwproject De Strip in Breda wordt aangepast om tegemoet te komen aan de bewoners van woonboten aan de Veilingkade. Het project heeft als doel om een Creative District te worden met kunst, cultuur, creatieve ondernemers, openbare ontmoetingsplekken en historische gebouwen. Om dit te realiseren moeten er 655 woningen worden gebouwd, waarvan de helft betaalbaar moet zijn. Bedrijven zoals Dycore, Nemijtek en Van Tilburg Bastianen hoeven zich geen zorgen te maken over de gevolgen van de nieuwbouw voor hun bedrijfsvoering.

Woonbootbewoners

De bewoners van de woonboten in de Belcrumhaven hebben aangegeven zich zorgen te maken over de komst van luidruchtige cafés en restaurants aan het water van de Belcrumhaven, die voor overlast kunnen zorgen. Om ervoor te zorgen dat er een goede woon- en leefomgeving blijft bij de woonboten, wordt het bestemmingsplan voor een deel gewijzigd.

Hierdoor zal er alleen nog daghoreca, zoals een lunchroom, gevestigd mogen worden langs de kade bij de Backer&Rueb-hal. Daarnaast blijft er wel ruimte voor een restaurant, maar dit restaurant moet zijn terras om elf uur ’s avonds sluiten.

Bedrijven

Een aantal bedrijven in de directe omgeving van De Strip heeft bezwaar gemaakt tegen het plan, omdat ze bang zijn dat de nieuwbouw gevolgen gaat hebben voor hun werkzaamheden. Het college heeft daarom nogmaals kritisch gekeken naar de effecten van de geplande woningbouw op de omliggende bedrijven en geconcludeerd dat de planontwikkeling geen beperkingen met zich meebrengt voor de bestaande bedrijven.

Subsidie

Om subsidie van 10 miljoen euro te krijgen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, moet minstens de helft van de nieuwbouw in De Strip ‘betaalbaar’ zijn en moeten de woningen uiterlijk in 2030 zijn opgeleverd. Het college heeft deze voorwaarde overgenomen en opgenomen in het bestemmingsplan ‘Belcrum, Backer en Rueb’.

De Strip

Het college heeft hoge verwachtingen van De Strip als Creative District en beschouwt het als een geweldige plek om te wonen, werken en bezoeken. Het project wordt ontwikkeld door Amvest en moet uiteindelijk een mix worden van kunst, cultuur, creatieve ondernemers, openbare ontmoetingsplekken en historische gebouwen.

Kortom, het bestemmingsplan voor De Strip in Breda wordt aangepast om de bewoners van woonboten tegemoet te komen en de bedrijfsvoering van omliggende bedrijven niet te beperken. Het project moet een Creative District worden met kunst, cultuur, creatieve ondernemers, publieke ontmoetingsplekken en historische gebouwen en er moeten 655 woningen komen op het bouwgrond in Breda.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img