Dieren voeren in het stadspark of een natuurgebied

Dieren voeren in het stadspark of een natuurgebied, mag dat? Eendjes voeren in het park lijkt heel erg onschuldig. Maar brood is niet gezond voor vogels, kippen en eendjes. Het zout dat in brood zit, behoort niet tot het natuurlijke voedingspatroon van de dieren.

Ongedierte in de binnenstad

Het waterschap en de gemeentes komen met het verzoek tot voedselbeperking. De dieren krijgen te veel eten en daarom blijft er te veel oud brood liggen. Ook muizen, ratten en kakkerlakken komen graag af op het eten dat jij aan de eendjes in het park wilt geven. We hebben steeds vaker last van ongedierte in de binnenstad.

dieren natuurgebied

Wilde dieren bijvoeren

Groot wild in de natuurgebieden zou je die wel mogen bijvoeren in de winter? Nee, in de natuurgebieden staat te lezen op de borden: dat je niets mag verontrusten of verstoren. De wet schrijft dan ook voor dat je strafbaar bent als je niet aan de regels van de wet houdt,  bijvoorbeeld: bepaalde planten mag je niet plukken, doe je dat wel dan ben je in feite strafbaar. Dieren mag je niet verstoren, verjagen of doden. Op het moment dat je dieren brood geeft in de natuur aan wilde dieren (hoe goed bedoeld ook), ben je de natuur aan het verstoren. Je geeft namelijk niet het natuurlijke voedsel dat de dieren nodig hebben om te kunnen overleven. Mogelijk zou het brood de dieren zelfs ziek kunnen maken, omdat ze geen suiker en zout gewend zijn dat in brood zit. Ook in de strenge winters kun je beter graan en hooi aan wilde dieren geven als een natuurorganisatie er toestemming voor geeft. In de tuin zou je beter graan kunnen kopen of vogelvoer.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen