spot_imgspot_img

Brandweer redt jongen uit drijfzand bij Asterdplas in Breda

Op woensdagmiddag is er een jongen vast komen te zitten in het drijfzand bij Asterdplas in de wijk Haagse Beemden in de gemeente Breda. De jongen zakte door de kletsnatte bodem tot zijn middel weg en kon niet meer loskomen. De brandweer heeft moeten helpen om de jongen uit te graven.

Drijfzand

Het strandje aan de Asterdplas in Breda was woensdagmiddag het toneel van een ongeluk. Een jongen was aan het spelen op het strand toen hij plotseling wegzakte in drijfzand. Zijn vriendje kon gelukkig op eigen kracht uit het zand komen, maar de andere jongen zat vast tot zijn middel.

Brandweer

Om de jongen te bevrijden moest de brandweer uitrukken. Met scheppen werd het zand rondom de jongen weggehaald. Het duurde ongeveer een kwartier voordat de jongen bevrijd was en uit het drijfzand kon worden gehaald.

Regenval

Door de flinke hoeveelheid regen van de afgelopen dagen was de bodem op het strandje kletsnat. Dit kan ervoor hebben gezorgd dat de jongen zo diep wegzakte in het drijfzand. Het strand is momenteel afgezet met rood-wit lint om bezoekers te waarschuwen. Het is daarom altijd belangrijk om extra voorzichtig te zijn op natte stranden.

Veiligheid

Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij strandjes en in parken waar drijfzand kan voorkomen. Drijfzand ontstaat doordat water zich mengt met zand en dit zorgt ervoor dat het zand zijn draagkracht verliest. Als je in drijfzand terechtkomt, is het belangrijk om rustig te blijven en niet te bewegen. Probeer hulp te roepen en wacht op hulpverleners om je uit de situatie te bevrijden.

Redder in nood

Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om de jongen te bevrijden uit het drijfzand. Het is belangrijk om bij noodgevallen altijd direct 112 te bellen en de hulpverleners zo snel mogelijk te laten weten wat er aan de hand is. De brandweer heeft speciale trainingen om mensen uit drijfzand te bevrijden en het is belangrijk om hun expertise te gebruiken bij dit soort situaties. Vrijdag was de brandweer aanwezig om strand bekijken.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
zeer lichte bewolking
13.1 ° C
15 °
11.7 °
83 %
4kmh
13 %
wo
17 °
do
17 °
vr
20 °
za
21 °
zo
18 °
spot_imgspot_img