spot_img

Droog en zonnig carnavalsweer dit weekend

Na al dat weer in het nieuws rondom wind van de afgelopen weken, zijn we eindelijk toe aan enkele rustige dagen, met van ‘s morgens tot ‘s avonds volledig zonnig en droog carnavalsweer. Door de lucht van polaire oorsprong en het wegvallen van de wind afgelopen nacht, vriest het vanmorgen op grote schaal.

Vanochtend vorst

De temperaturen liggen vanochtend rond -1°C op de meeste plaatsen. In het oosten en zuidoosten kan de temperatuur tot -3°C zakken. In het westen blijft het net iets zachter, met temperaturen net boven het vriespunt. Morgenochtend kan er op sommige plaatsen in het binnenland dichte mist hangen, met minder dan 200m zicht.

In combinatie met vorst kan dit voor gladde wegen zorgen. Wees voorzichtig op de weg. Al snel trekt de mist overal volledig weg. De zon staat vandaag centraal in het weernieuws. Doordat we alweer bijna maart zijn kunnen de temperaturen deze voormiddag snel beginnen stijgen. De maxima liggen rond 8°C vandaag. Doordat er weinig wind staat, zal het goed te vertoeven zijn in de zon. Na het optrekken van de mist, zal de zon overal de hele dag schijnen.

Carnavalsweer dit weekend

Ook morgen wordt een op en top zonnige dag, met gelijkaardige temperaturen. Er staat wel wat meer wind, uit het zuidoosten. Ook maandagochtend nog kans op vorst, in de loop van de dag trekt er echter meer bewolking binnen. Dinsdag veel bewolking met wat lichte regen. Vanaf woensdag wisselen zonnige perioden bewolkte perioden af, maar het blijft zo goed als droog. De minima blijven rond het vriespunt liggen, met maxima rond 8°C. Perfect normaal voor de tijd van het jaar.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen