spot_imgspot_img

Arrestaties voor leveren drugs en telefoons met drones

Nederland – Op dinsdag 5 maart zijn drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezighield met het leveren van drugs en telefoons op bestelling aan gedetineerden in verschillende penitentiaire inrichtingen (PI). De nauwe samenwerking tussen de PI en de politie heeft geleid tot de arrestatie van de verdachten.

Leveringen via drones

De zaak kwam aan het licht nadat de politie informatie had ontvangen over het op bestelling leveren van goederen via drones aan gedetineerden in Nederland, BelgiĆ« en Luxemburg. Onderzoek door de Eenheid Landelijke Opsporing en Interventies (LO) onder het gezag van het Landelijk Parket wees uit dat er sinds 2021 meerdere keren met drones was gevlogen bij de PI’s in Lelystad, Veenhuizen en Zaandam. Er werden ook droneleveringen uitgevoerd in het buitenland.

Celraam leveringen

Hoewel veel van deze droneleveringen werden opgemerkt en voorkomen door de beveiliging van de PI, slaagden de verdachten er toch in om succesvolle goederen te droppen. Ze slaagden er zelfs in een telefoon zo nauwkeurig te bezorgen dat een gedetineerde deze rechtstreeks door het raam van zijn cel kon aannemen. De ‘leveranciers’ ontvingen een aanzienlijke financiĆ«le vergoeding voor hun diensten.

Aanhouding en inbeslagname

De drie verdachten, afkomstig uit Amsterdam, Schiedam en Rijsenhout, organiseerden de dronevluchten naar de PI. Bij huiszoekingen in hun woningen trof de politie drones, drone-onderdelen en verdovende middelen aan, die in beslag zijn genomen. Vandaag zullen twee verdachten, respectievelijk 25 en 32 jaar oud, worden voorgeleid.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
10.7 ° C
11.8 °
9.5 °
73 %
10.4kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °
za
11 °
spot_imgspot_img