spot_imgspot_img

Kleine drugsdumping langs de Dorstseweg in Bavel

Bavel – In het Brabantse dorp Bavel is langs de Dorstseweg een drugsafvaldumping gevonden. Het afval werd aan de kant van de weg in de buurt van een sloot aangetroffen en bestond uit meerdere dozen en jerrycans met vermoedelijk chemicaliën. Het is niet bekend waar het afval vandaan komt. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verschaffen over de dumpingen en de verantwoordelijken hiervoor.

Helaas is deze drugsafvaldumping geen uitzondering in de regio Midden en West Brabant. Er zijn in de afgelopen jaren veel gevallen van drugsafvaldumping gemeld. In sommige gevallen lekten vaten met chemicaliën, waardoor extra kosten moesten worden gemaakt om de vergiftigde grond te saneren. Het opruimen van drugsafval brengt veel kosten en inzet van onder meer gemeenten en gespecialiseerde bedrijven met zich mee. Het is daarom van groot belang dat dit probleem wordt aangepakt.

Opruimkosten

Als de dader van deze drugsafvaldumping wordt achterhaald, kan deze een flinke rekening verwachten. In dergelijke gevallen is een boete te verwachten en worden ook de opruimkosten verhaald op de dader. Het is daarom belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de ernstige gevolgen van het dumpen van drugsafval. Dit afval is niet alleen gevaarlijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van mens en dier.

De jerrycans

Het opruimen van drugsafval is een specialistische klus en kan alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven. Naast de jerrycans met drugsgerelateerde vloeistoffen werden bij deze dump ook kartonnen dozen en een slang van een luchtafvoersysteem aangetroffen. Het gespecialiseerde bedrijf zal het afval veilig verwijderen en de locatie grondig reinigen.

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar de dumpingen en roept getuigen op om zich te melden. Het is belangrijk dat mensen die iets hebben gezien of gehoord over deze dumpingen, contact opnemen met de politie. Alleen zo kunnen de verantwoordelijken worden opgespoord en gestraft. Het is belangrijk dat we samenwerken om deze problemen aan te pakken en onze leefomgeving schoon en veilig te houden.

Drugsafvaldumpingen zijn een veelvoorkomend probleem in de regio Midden en West Brabant. Het dumpen van drugsafval is niet alleen gevaarlijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van mens en dier. Het opruimen van drugsafval brengt veel kosten en inzet van onder meer gemeenten en gespecialiseerde bedrijven met zich mee. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de ernstige gevolgen van het dumpen van drugsafval.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
8.9 ° C
9.5 °
8 °
91 %
9.2kmh
100 %
wo
9 °
do
13 °
vr
7 °
za
7 °
zo
9 °
spot_imgspot_img