spot_imgspot_img

Drukte op stations en zakkenrollers in binnenstad met Koningsdag

Op 27 april viert Nederland Koningsdag, de nationale feestdag ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Dit jaar wordt het feest gevierd in een fris maar grotendeels droog klimaat. Naast de gebruikelijke festiviteiten, waaronder straatfeesten, optochten en rommelmarkten, zijn er enkele zaken waarmee rekening moet worden gehouden om de dag veilig en feestelijk te laten verlopen.

Het weer

Het weer in Nederland is onvoorspelbaar, daarom is het belangrijk om je kleding aan te passen aan de weersomstandigheden. Het wordt vandaag fris met temperaturen rond de 13 graden. Draag daarom warme kleding, zoals een dikke jas en sjaal, als je langere tijd buiten wilt zijn. Houd er rekening mee dat het kouder kan aanvoelen door de wind.

Drukte in het openbaar vervoer

Als je vandaag met het openbaar vervoer reist, houd dan rekening met extra drukte. De treinen zullen vandaag voller zijn dan normaal, vooral op trajecten die leiden naar steden waar grotere evenementen plaatsvinden, zoals Breda, Eindhoven, Alkmaar en Amsterdam. Het is daarom verstandig om op tijd te vertrekken en je reis te plannen met behulp van de reisplanner. Wees geduldig als een trein vol zit en blijf kalm.

Zakkenroller in binnenstad

Tijdens Koningsdag zijn er veel mensen op straat. Helaas betekent dit ook dat er meer zakkenrollers actief zijn. Wees daarom alert op je spullen en zorg ervoor dat je waardevolle spullen veilig opbergt. Bewaar je telefoon bijvoorbeeld niet in je broekzak, maar op een veilige plek waar anderen er niet bij kunnen. Schakel de find-my-phone-functie in, die de locatie van je telefoon bijhoudt. Als je toch slachtoffer wordt van zakkenrollerij, meld het dan bij de politie.

Geen alcohol in de trein en op stations

Op Koningsdag is het drinken van alcohol in de trein en op stations niet toegestaan. Dit geldt ook voor de verkoop van alcohol op stations. De NS zal hierop controleren en bij overtreding kun je een waarschuwing of boete krijgen. Het is verstandig om hier rekening mee te houden en je te concentreren op het genieten van de dag zonder alcohol.

Geniet van Koningsdag 2023

Met deze tips kun je veilig en feestelijk genieten van Koningsdag 2023. Houd het weer in de gaten en pas je kleding daarop aan. Wees geduldig in het openbaar vervoer en let op je spullen. En tot slot, geniet van deze gezellige dag met vrienden, familie en mede-Nederlanders.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
lichte regen
14.3 ° C
14.6 °
13.9 °
92 %
7.4kmh
100 %
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °
za
16 °
zo
16 °
spot_imgspot_img