Dudley is officieel een storm en zorgt meteen voor stormschade

Dudley was woensdagavond al verantwoordelijk voor zware windstoten en stormschade op verschillende plekken in het land. In Maassluis is een boom op een rijdende auto gewaaid.

Geen treinen

Onstuimige dagen op komst door Dudley en Eunice. Tussen Rotterdam Centraal en Breda rijden er geen treinen door harde wind op de Hogesnelheidslijn. Dit duurt tot ongeveer 02:00 uur.

Storm Dudley richt schade aan

In de Aggemastate in Leeuwarden is donderdagavond een boom omgewaaid. De boom viel door de harde wind over de weg en kwam op twee auto’s terecht. De boom blokkeert momenteel de weg. Brandweerlieden zijn met een kettingzaag bezig om de boom weg te halen. Een van de auto’s heeft forse schade opgelopen.

Planken waaien van dak af

Is stormschade ontstaan aan de G. Grobestraat in Katwijk. Op een dak van een woning waren planken losgekomen. Deze waaide op een ander dak. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen de planken van het dak afgehaald om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Brandweer controleert gevelplaten

stormschade ontstaan aan de Burgemeester Aalberslaan in Krimpen aan den IJssel. Bij een Citron autodealer waren platen losgeraakt van de gevel. De brandweer heeft de platen verwijderd om verder gevaarlijke situaties te voorkomen.

Lees hier onze artikelen over het weer in ons weernieuws.