Duizenden scholieren vandaag in het paars naar school

Duizenden scholieren vandaag in het paars naar school op het voorgezet onderwijs, mbo en hbo in Breda wappert vandaag de regenboogvlag. Om ook breder aandacht te vragen voor dit thema hijst de gemeente Breda, op Paarse Vrijdag, de regenboogvlag bij het stadskantoor en het stadhuis.

Wat is Paarse Vrijdag?

De tweede vrijdag van december is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met o.a. homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

Regenboog

Ook met de Regenboogbank in het park Valkenberg maakt de gemeente Breda iedereen duidelijk dat de stad zich sterk maakt voor de sociale acceptatie van LHBTI’s. Het bankje was afgelopen jaar helaas meerdere keren het doelwit van vandalisme.

Artikel gaat verder onder nieuwsfoto.

Gemeente Breda

Met meer licht en een betere camerabewaking hopen we de drempel voor volgende vernielingen te verhogen en daders snel op te sporen. Zo zouden we naast het bankje, middels een verplaatsbare regenbooguiting, de aandacht voor LHBTIQ+ acceptatie meer over de stad kunnen verspreiden. Dat draagt bij aan het toekomstbestendig maken van de Bredase regenboogaanpak.

Waar komt het vandaan?

Paarse Vrijdag werd in 2010 voor het eerst in Nederland georganiseerd, en lijkt veel op Spirit Day dat in Amerika op dezelfde manier wordt gevierd.