Hét laatste nieuws over duurzaam bouwen en wonen

Momenteel is Duurzaam wonen investeren in je eigen huis door bijvoorbeeld isolatie aan te brengen of dubbel glas te nemen, een geldbesparende en duurzame investering. Het klimaat en het milieu worden er door gespaard en het verdiend zich over de jaren vanzelf weer terug. Zo zijn er ook de zonnepanelen, zonnecollectoren, een warmte-terugwinsysteem, zonneboiler of een zuinige ketel die tot de mogelijkheden behoren om energie neutraal te wonen of te besparen op fossiele brandstoffen. Het kost wat, maar daar bespaar je uiteindelijk weer veel geld mee en het meest belangrijke je spaar onze planeet voor erger. Momenteel verander het klimaat en duurzaam is dan ook meer dan noodzakelijk om er bewust voor te zorgen dat de komende generaties op deze planeet ook onbezorgd verder kunnen leven.

Duurzame bouw materialen

Je kan natuurlijk ook voor de bouw van je huis duurzame of tweedehands materialen gebruiken. Muren, plafond en vloer kunnen ook mooi en goed afgewerkt worden met natuurlijke materialen denk aan hout, kurk, natuursteen leem, kalk of verf op water basis.

Groen Nieuws vind je talloze tips om jouw huis te verduurzamen met leuke duurzame woontrends. Materialen van hout,  wol,  kurk, biologisch katoen e.d zijn duurzaam en geven het interieur een natuurlijke eigentijdse uitstraling. Kies bijvoorbeeld ook voor natuursteen, bamboe of hout met een duurzaam keurmerk. Een plafond van gerecycled hout of een muur van leem of kurk. Zo heb je houten jaloezieën, (duurzame), houten meubels, rieten manden en spullen die retro zijn of van (gerecycled) metaal, die je interieur een industriële look geven. Ook veel groen in huis met kamer planten is tegenwoordig ook een enorme trend en je verbeter direct het leefklimaat in huis!

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen