Duurzaam Klussen

Duurzaam klussen en wonen

Ga je klussen of verbouwen in of rondom huis en wil je dit graag op duurzame wijze doen? Dan ga je op een slimme manier om met het milieu. Er zijn allerlei manieren om dit vorm te geven en dit gaat zeker lukken als je onze tips ter harte neemt. Wij maken het jou gemakkelijk als het gaat om duurzaam klussen. Dit stelt jou in staat respectvol om te gaan met het milieu. In dit blogartikel vind je daarom allerlei waardevolle informatie en praktische tips om duurzaam wonen effectief vorm te geven.

Waarom is duurzaam klussen zo belangrijk?

Duurzaam bouwen is om meerdere redenen interessant. Wij zetten de voordelen en meerwaarde hiervan voor je op een rij:

  • Door duurzaam te bouwen houd je rekening met het effect op het milieu. Een betere wereld begint altijd bij jezelf en dit geldt ook als je gaat klussen in huis.
  • Bij duurzaam bouwen gebruik je milieuvriendelijke producten en dit is een mindere belasting voor het milieu.
  • Duurzaam wonen zorgt voor een aantrekkelijke energiebesparing. Door minder gas en elektriciteit verbruik je bijvoorbeeld ook minder CO2. Bovendien is het gunstig voor je portemonnee en houd je geld over voor andere leuke dingen.
Tips om duurzaam wonen vorm te geven

Duurzaamheid kan op verschillende manieren terugkomen in je werkzaamheden. Welke mogelijkheden er zijn?

– Kies voor verantwoord hout. Ga daarom voor hout uit duurzame bossen of regenwouden, of gebruik tweedehands hout voor jouw bouwklus. Lees goed alle informatie hierover bij bouwmarkten en groothandels.
– Verf zit over het algemeen vol met chemische stoffen. Er zijn echter talloze manieren om milieuvriendelijk te schilderen. Zorg daarnaast voor een goede ondergrond, hoge kwaliteit verf en structureel onderhoud.
– Leg je een nieuwe vloer aan in huis? Zorg dan dat je een vloer legt die duurzaam is en levenslang meegaat. Denk ook eens aan vloerverwarming. Hierdoor wordt de warmte in je huis optimaal verdeeld.
– Natuurlijk zit je niet te wachten op asbest als je aan het klussen bent. Pas daarom altijd op voor asbest en zorg dat je een expert inschakelt als je er zelf niet uitkomt.
– Tegenwoordig zijn groene daken op een huis uitermate populair. Onderzoek of jouw woning ook voor deze optie in aanmerking komt.
– Stap over van koken op gas naar elektriciteit.

Kortom, volop mogelijkheden om duurzaam te klussen in huis en er toch met veel plezier en voldoening te wonen.

Start vandaag nog met duurzaam klussen

Ben je enthousiast over de mogelijkheden? Wacht niet langer met het duurzaam klussen en verbouwen van je huis, maar ga direct nog aan de slag. Informeer naar de mogelijkheid voor een eventuele financiering vanuit de bank. Maak zo nodig een plan van aanpak met iemand in je nabije omgeving die kennis van zaken heeft en maak je woning volledig klaar voor de toekomst. Je weet dan zeker dat je nergens geen omkijken naar hebt en met respect voor het milieu in een huis woont waaraan je zelf hebt geklust.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen