Duurzame producten voor in huis

Duurzame producten voor in huis. Bij Groen Nieuws moeten producten duurzaam zijn. Duurzaam staat voor producten die lang mee gaan en niet gemaakt zijn van grondstoffen die uit de natuur komen en/ of beperkt voorradig zijn. Het product moet verder op een menswaardige manier geproduceerd of gemaakt zijn en niet ten kosten gaan van het milieu of de gezondheid. Uiteraard worden deze producten niet door kinderen gemaakt! Het duurzame product mag geen gif bevatten en bij de productie mag er geen gif gebruikt zijn dat de gezondheid van productiewerkers kan schaden.

Duurzame producten zijn producten waaraan veel zorg is besteed, zoveel mogelijk van biologische of natuurlijke oorsprong en het liefst fairtrade. Natuurproducten kunnen gemaakt zijn van FSC-hout, natuursteen, plantaardige materialen, biologisch katoen, bamboe, wol, groene zeep, gerecyclede materialen die geen gif bevatten etc.

GroenNieuws.nl

Wind- en zonne-energie hebben de toekomst en schone energie van zonnecollectoren of windmolens moeten het gebruik van fossiele brandstoffen vóór 2050 in Nederland vervangen. Maar ook isolatie van je huis met natuurlijke materialen is een duurzame manier om energie uit te sparen en geen milieu belastende materialen te gebruiken. Zo is kurk voor je wand of vloer duurzaam en een natuurproduct, kortom energie en bouwmaterialen kunnen beiden duurzaam zijn.

Bij Groen Nieuws proberen we adressen op de kaart te zetten die duurzaam zijn. Mogelijk kan je deze gemakkelijk vinden op je telefoon app. Natuurlijk moet ons adressenbestand nog groeien, maar we doen ons best.

Tip de redactie

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Meer over

Net binnen

Gerelateerde artikelen