Een wisselend bewolkt en vrij droog weertype vandaag

Afgelopen nacht regende het met momenten nog flink door. Op grote schaal viel er meer dan 15mm aan regen. Vanochtend is de regenzone via het oosten doorgetrokken naar Duitsland. Op de meeste plaatsen start de dag bewolkt, maar in het zuidwesten is er al kans op enkele opklaringen.

Vrij normale temperaturen voor januari

De temperaturen liggen vanochtend rond 5°C. Ondanks dat dat boven de normale waarden is, zal het de komende dagen op vlak van temperatuur wel allemaal heel normaal verlopen voor de tijd van het jaar. Gedurende de voormiddag maken de wolken op steeds meer en meer plaatsen plek voor de zon. Vooral aan de Kust en in het zuiden zijn er brede opklaringen mogelijk. In de andere regio’s is er ook in de namiddag nog bewolking aanwezig, maar ook daar maakt de zon kans. In de voormiddag kan er nog een lichte bui vallen in het noorden, maar het blijft over het algemeen vrij droog. In de voormiddag staat er nog een lichte tot matige westelijke wind, die krimpt in tot een lichte zuidelijke wind in de avond. De maxima liggen rond of iets onder 7°C.

Vanavond kan het door de opklaringen snel gaan afkoelen. Morgenochtend kan het daardoor met name in het noordoosten tot lichte vorst komen. Ook morgen overdag genoeg ruimte voor opklaringen en temperaturen rond 5-6°C. Ook de rest van de week temperaturen rond normaal met vooral dinsdagochtend kans op vorst. Het blijft ook droog onder invloed van een stevig hogedrukgebied.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
motregen/regen
9.4 ° C
10.1 °
8.8 °
80 %
3.1kmh
100 %
di
13 °
wo
11 °
do
14 °
vr
13 °
za
12 °

Gerelateerde artikelen