spot_imgspot_img

Eerst veel wolken, later geleidelijk zonnig

Vanochtend is er vooral in de zuidelijke helft van Nederland nog veel lage bewolking aanwezig. Lokaal kan er uit die lage bewolking wat lichte regen of motregen vallen. In het binnenland, met name in het noorden waar de opklaringen het breedst zijn kan het licht vriezen. Aan de kust en op plekken met bewolking minima rond 3°C.

De bewolking lost op

In de loop van de voormiddag begint de bewolking geleidelijk aan overal op te lossen. Op de meeste plaatsen zal het tegen de middag vrij zonnig zijn. Niet alle bewolking lost op, er zullen ook wat wolken blijven gedurende de middag en namiddag. De temperaturen stijgen tot om en nabij de 6°C, lokaal iets meer door de invloed van de zon. Samen met de bewolking gaat ook de lichte regen of motregen er gedurende de voormiddag uit, de rest van de dag verloopt droog. In de namiddag en avond komt er vanuit het westen meer bewolking opzetten, maar enkel Zeeland zal hier overdag mogelijks iets van merken. Er staat een zeer lichte tot lichte zuidelijke wind.

Morgenochtend vooral in het oosten en zuidoosten lichte vorst door opklaringen. Morgen overdag iets kouder met maxima rond of net onder 5°C. In de nacht naar woensdag toenemende bewolking en kans op wat lichte regen. Vanaf woensdag droger, pas vanaf zondag weer toenemende kansen op neerslag. Onder de invloed van een hogedrukgebied veel kans op grijs weer, maar als de positie goed uitpakt misschien ook wel een dagje zonniger. De temperaturen liggen rond normaal.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
12.3 °
86 %
2.7kmh
10 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
17 °
spot_imgspot_img