spot_img

Eerst lokaal mist en vorst, later zonnig

Gisteren heeft het lokaal in Zeeland gesneeuwd met zelfs een sneeuwdekje tot gevolg. Vandaag zijn de winterse perikelen voor de andere kant van het land. De eerste lokale matige vorst van deze winter is een feit. In de noordoostelijke helft van Nederland vriest het vanochtend, lokaal zelfs tot -3°C.

Mist, later zonnig

In de rest van het land liggen de temperaturen tussen 1-3°C. Vooral in het westen is er in de ochtend nog kans op een enkele bui. In het noordoosten is het vanochtend bovendien lokaal mistig. De mist kan ook aanvriezen bij temperaturen onder 0°C, het wordt dus opletten voor eventuele gladde plekken. Tegen de middag trekt de meeste bewolking langzaam weg naar het oosten. Maar tegen de avond komt er vanuit het westen al nieuwe bewolking binnen. Desondanks dat gaat de namiddag toch vrij zonnig verlopen. De maxima op de meeste plekken rond 5-6°C, daarmee voorlopig de laatste dag met maxima onder normaal.

Morgen stijgen de temperaturen namelijk achter het warmtefront dat komende nacht overtrekt. Vooral in het westen koersen we richting 10°C. Echter zal dit gepaard gaan met veel bewolking. En ook de eerste helft van volgende week gaat grotendeels droog en vrij zacht, maar bewolkt verlopen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen