spot_imgspot_img

Eerst regen, vanavond zware windstoten

Het weer in het nieuws is de komende dagen in ieder geval niet oninteressant. Vanavond kunnen de windstoten flink oplopen. Maar het hoogtepunt van de wind lijkt overmorgen plaats te vinden. Schade zal daar spijtig genoeg met alle waarschijnlijkheid aan te pas komen.

Vanochtend lichte regen

De dag start met op de meeste plaatsen lichte regen of motregen. De temperaturen liggen om en nabij de 9°C. De minima liggen wederom heel hoog voor de tijd van het jaar, en de maxima zullen vandaag ook niet onderdoen. In de loop van de voormiddag trekt de meeste neerslag langs het oosten het land uit. Vanuit het westen kunnen er enkele opklaringen binnentrekken, maar de bewolking houdt ook in de namiddag de bovenhand. Het blijft deze namiddag wel droog, en de temperaturen stijgen tot 11-13°C. De zuidwestenwind trekt in de loop van de dag aan. Tegen de avond zijn er windstoten tot 100km/h mogelijk bij de buien die dan vanuit het westen het land binnentrekken.

Storm op vrijdag

De wind zal de komende dagen centraal staan in het weernieuws. Morgen staat er een stevige tot stormachtige westelijke wind. Het blijft grotendeels droog met vooral in het westen kans op wat opklaringen. De temperaturen liggen met 9°C lager dan vandaag. Op vrijdag trekt er een depressiekern land Nederland. Daardoor kan het vrijdag overdag tot een zware storm komen, met windstoten tot 140km/h. Er heerst echter nog enige onzekerheid over de exacte locatie en windsterkte.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
onbewolkt
13.9 ° C
15.6 °
11.3 °
88 %
2.3kmh
8 %
zo
20 °
ma
19 °
di
24 °
wo
17 °
do
20 °
spot_imgspot_img