spot_img

Eerst zon, later lichte regen

De dag start op veel plaatsen vrij zonnig. Vooral in de noordoostelijke helft van Nederland kan de zon in de voormiddag nog vrij uitbundig schijnen. De temperaturen liggen vanochtend om en nabij de 6°C.

Minder wind dan de afgelopen dagen

De wind zal vandaag een stuk minder stevig waaien dan de afgelopen dagen omdat we tijdelijk onder een uitloper van een hogedrukgebied komen te liggen. De luchtdruk is echter niet hoog genoeg om de neerslag weg te houden. Vanaf de middag stroomt de bewolking het hele land binnen. In de voormiddag was er vooral in Zeeland reeds kans op lichte neerslag, die band van lichte regen en motregen schuift steeds verder naar het noordoosten op en neemt daarbij in activiteit af. Het zuidwesten maakt dus het meeste kans op regen. De maximumtemperaturen liggen rond 6-7°C. In het zuidwesten wat zachter, met maxima rond 8-9°C.

Ook morgen blijft de kans op regen aanwezig met gelijkaardige temperaturen en veel bewolking. Vrijdag na de passage van een koufront redelijk wat zon, met iets lagere temperaturen. In de nacht naar zaterdag zakken de temperaturen richting het vriespunt. Vanaf zondag maxima rond 10°C, met vooral op zondag veel regen.

Meer over

Net binnen

spot_img
Breda
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
64 %
4.6kmh
76 %
ma
4 °
di
9 °
wo
14 °
do
14 °
vr
11 °
spot_img

Gerelateerde artikelen