spot_imgspot_img

Eerst zonnig, later bewolkt met buien

Vanochtend is het vooral in de noordoostelijke helft van het land helder. In het zuidwesten kan er al wat lage bewolking aanwezig zijn. In het noordoosten kon het onder de heldere hemel goed afkoelen, vanochtend vriest het daar licht. In de rest van het land rond 2°C.

Toenemende bewolking

Onder invloed van een lichte tot matige zuidwestenwind neemt de bewolking in de loop van de voormiddag vanuit het zuidwesten ook in de rest van Nederland toe. Vanaf de middag vanuit het westen toenemende kans op buien voor de meeste plaatsen in het land. Enkel het zuidoosten houdt het droger. Na zonsondergang kan het in het zuidwesten weer meer gaan opklaren. De maxima liggen rond 6°C aan de kust en 4°C in het binnenland, iets onder normaal dus.

Morgen neemt de neerslagkans vooral in de zuidelijke helft van het land toe. Afhankelijk van de koers van een kleinschalig lagedrukgebiedje is er ook winterse neerslag met een lokaal sneeuwdekje mogelijk overdag. Vanaf zondag zachter, maar de kansen op neerslag blijven voorlopig nog even aanwezig. Vanaf medio volgende week zou het dan wel eens droger en zonniger kunnen worden.

Meer over

Net binnen

spot_img
Nederland
bewolkt
14.7 ° C
17.3 °
12.8 °
70 %
5kmh
94 %
do
16 °
vr
17 °
za
20 °
zo
20 °
ma
22 °
spot_imgspot_img