spot_imgspot_img

Eerste regen sinds een lange tijd, met betere luchtkwaliteit

De weermodellen zaten er voor gisteren maar weer eens flink naast op vlak van bewolking. Enkel in Zeeland kon de zon er in de namiddag doorkomen. Dat toont nog maar eens hoe moeilijk het is om mist en opklaringen onder een hogedrukgebied te voorspellen. Vandaag zal een verwachting opstellen minder moeilijk zijn, want we komen tijdelijk in een iets dynamischer weertype terecht.

De zon blijft de grote afwezige

In tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden start deze zondag overal bewolkt. Lokaal kan het ook wat licht regenen of motregenen. De temperaturen zakten afgelopen nacht in het binnenland richting het vriespunt. Maar tegen vanochtend liggen de temperaturen alweer tussen 2°C en 4°C in het binnenland en 6°C aan de Kust door toenemende wind. Ook deze namiddag blijft het grotendeels bewolkt, al is een lokale tijdelijke opklaring ook zeker niet uitgesloten. Er staat vooral in de namiddag een matige westenwind. De vrij slechte luchtkwaliteit van de afgelopen dagen zal daarmee gaan verbeteren. In de namiddag neemt de kans op een lichte regenbui nog wat verder toe, vanaf de avond wordt het weer droger.

De komende dagen zal het ook droog blijven, pas vanaf woensdag terug wat meer kansen op buien. Morgen kan de zon wat gaan schijnen, waardoor de temperaturen naar zo’n 9°C kunnen klimmen. Dinsdag bewolkt en kouder met terug minder wind.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img