spot_imgspot_img

Brand verwoest elektrische scooter aan de Van Hogendorpstraat in Breda

In de vroege ochtend van zondag is er een verontrustend incident gebeurd aan de Van Hogendorpstraat in Breda. Een elektrische scooter is daar in vlammen opgegaan. Het voertuig, dat niet meer te identificeren was als eigendom van een specifiek bedrijf, werd volledig verwoest. De oorzaak van de brand is nog onbekend en de gemeente is op de hoogte gebracht van het incident.

Brandweer

Om de situatie onder controle te krijgen, heeft de brandweer de overgebleven delen van de accu in een kunststof mand met water geplaatst. Het blussen van een brand waarbij een accu betrokken is, vereist speciale voorzorgsmaatregelen vanwege het risico op het vrijkomen van giftige stoffen en de mogelijkheid van herontsteking.

Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Onderzoek zal worden verricht om de precieze oorzaak te achterhalen. Elektrische scooters zijn populair vanwege hun milieuvriendelijkheid en efficiƫntie, maar net als bij alle voertuigen is er een potentieel risico op brandgevaar.

Gemeente

De gemeente Breda is op de hoogte gebracht van het incident. Zij zullen mogelijk verdere stappen ondernemen om de veiligheid en het gebruik van elektrische scooters in de stad te evalueren. Het is belangrijk dat zowel scooterfabrikanten als gebruikers bewust zijn van mogelijke risico’s en passende veiligheidsmaatregelen nemen.

Meer over

Net binnen

spot_imgspot_img
Nederland
bewolkt
7.3 ° C
7.9 °
6.7 °
80 %
9.7kmh
99 %
vr
8 °
za
7 °
zo
7 °
ma
6 °
di
10 °
spot_imgspot_img